Plaćanje na rate |
+385 99 6082 516 +385 99 3081 833

Vodič za čišćenje i održavanje vaših omiljenih tenisica

naslovna
Bijele tenisice su klasik i jedan od modela obuće za kojim najčešće posežemo i to s razlogom.
Bezbrojne mogućnosti kombiniranja, jednostavnost stiliziranja i činjenica da ovi modeli apsolutno nikada ne izlaze iz mode samo su neki od razloga zašto su već godinama najpoželjniji i najprodavaniji artikli u muškim i ženskim kolekcijama.
Kako bi vaše omiljene tenisice ostale očuvane i izgledale dobro, potrebno ih je pravilno održavati i čistiti, a u nastavku vam otkrivamo nekoliko jednostavnih i brzih načina kako očistiti i vratiti u život vašu omiljenu obuću.
Sve što će vam biti potrebno su krpica, posuda s mlakom vodom i neko od Aldo sredstava za održavanje obuće.

Koraci za čišćenje tenisica:

1. korak: odstranite i očistite vezice

Prva stvar koju morate napraviti kako biste započeli proces čišćenja je odstranjivanje i čišćenje vezica što je najlakše učiniti u perilici za rublje na višim temperaturama.
Ako su vezice izrazito prljave, pomoći vam može gel za čišćenje mrlja s kojim ćete uz pomoć aplikatora u obliku četkice očistiti i najtvrdokornije mrlje.

2. korak: očistite vidljivu prljavštinu i mrlje

Manje ogrebotine i mrlje su svakodnevna pojava pri nošenju tenisica s kojom se susrećemo i više nego što bismo voljeli. Ako vaše kožne ili platnene tenisice trebaju lagano osvježenje i manje zahtjevno čišćenje, jednostavno namočite ručnik ili krpu i tako očistite uprljanu površinu.
Isto možete još jednostavnije učiniti uz pomoć vlažnih maramica za čišćenje, dok će kod cipela ili tenisica od brušene kože najbolje rješenje biti četkica za brušenu kožu.
Ovo sredstvo za čišćenje koristi se na način da se prvo stranom s četkicom iščetka zaprljana površina, a zatim se gumenim nastavkom izbrišu mrlje i sitnija oštećenja.
Kako biste osigurali da vaše tenisice uvijek izgledaju najbolje moguće, ponavljajte ove korake svakih nekoliko tjedana.
Potrebno vam je malo temeljitije čišćenje? Prijeđite na sljedeći korak!

3. korak - dubinsko čišćenje

Za tenisice kojima je potrebno detaljnije i dublje čišćenje, morate uzeti u obzir vrstu materijala od kojih su napravljene, jer primjerice kožni modeli zahtijevaju drugačiji pristup. 

Posudu ispunite toplom vodom i dodajte blagi deterdžent ili malo Aldo gela za čišćenje. Zatim mokrim ručnikom ili krpicom na koju ste dodali mješavinu vode i sredstva za čišćenje istrljajte površinu tenisice i potrudite se da očistite što je moguće više mrlja.
Nakon toga s novim vlažnim ručnikom, kojeg ste ovog puta namočili samo vodom prođite po cijeloj površini tenisice kako biste odstranili ostatak nečistoće i gela za čišćenje. Ako ni ti koraci nisu bili dovoljni, poslužite se četkicom i izribajte otporne mrlje.
Za tenisice koje su cijele napravljene od kože, ili imaju kožne dijelove površine iskoristite maramice za čišćenje ili odgovarajuće sredstvo za čišćenje kožne obuće kako biste otklonili prljavštinu kružnim pokretima.

4. korak - održavajte svoju obuću

Kupili ste nove Aldo tenisice i jedva čekate da ih obujete? Znamo da to želite učiniti odmah, ali prije bi ih bilo dobro zaštititi i njegovati kako biste što dulje uživali u njima.  Za platnene i modele od brušene kože upotrijebite zaštitni sprej s udaljenosti između 15 do 20 centimetara kako biste ih zaštitili od mrlja i vode. Za kožu koristite losion za kožnu obuću koji će zaštititi i njegovati materijal od kojeg su tenisice napravljene.
Ponovite proces svaka dva do tri tjedna kako biste u svojim tenisicama uživali što dulje.
 
Spremni ste za čišćenje? Kupite sva navedena sredstva za održavanje obuće u najbližoj Aldo trgovini ili ih kupite uz par klikova na Aldo web shopu!
 
{{item.FinalPriceToPay_print}}
{{item.Mpc_print}} {{item.MpcCards_print}}
Još samo {{(freeDeliveryDifference).toFixed(2)}} € do besplatne dostave na adresu ili odaberite preuzimanje u poslovnici.
Ostvarena besplatna dostava!
{{basket.responseMsg}}
 
Dostava: {{formatNumber(standardDeliveryPrice, 2)}} €
Ukupno:  {{formatNumber(basket.totalPriceNum + standardDeliveryPrice, 2)}} €
-{{poslovnicaDiscountPercent}}% za preuzimanje u poslovnici!